مسعود عالمپور رجبی ؛ خادم بی ادعای فرهنگ و ادب
زندگی و خدمات فرهنگی
مسعود عالمپور رجبی کارشناس بازنشسته سازمان میراث فرهنگی شاعر و پژوهشگر متخلّص به « مسعود » در سال ۱۳۲۹ شمسی پا به عرصه وجود نهاد.
پدر وی مرحوم حسن عالمپور رجبی فرزند ارشد مرحوم حجتالاسلام میرزا عبدالعلی اهرابی معروف به عالِم رجبی امام جماعت سابق مسجد ملاعلیاکبر محله اهراب تبریز متوفی سال ۱۳۴۲ شمسی و پسرخاله حضرتآیتآلله العظمی استاد علامه جعفر سبحانی بود.
مسعود تحصیلات ابتدائی و دبیرستان خود را در شهرستانهای مرند و مهاباد گذراند و در سال ۱۳۴۷ به اخذ مدرک دیپلم و در سال ۱۳۵۱ به کسب گواهینامه فوق دیپلم از دانشسرای پسران تبریز نایل آمد و بلافاصله در آموزش و پرورش استخدام و به تدریس پرداخت. در سال ۱۳۵۳ وارد دانشگاه تبریز شد و ضمن اشتغال به تدریس، تحصیلات عالی را تا اخذ دانشنامه لیسانس در رشته زبان و ادبیات انگلیسی و فارسی در دانشگاه تبریز ادامه داد.
در سال ۱۳۵۶ به استخدام اداره کل فرهنگ و هنر سابق تبریز درآمد و با سمت موزهدار و کتابدار موزه آذربایجان تبریز مشغول به کار شد و در نهایت در سال ۱۳۷۹ از سازمان میراث فرهنگی به افتخار بازنشستگی نایل آمد.
ایشان از سال ۱۳۷۴ تاکنون با سمت مدیر مسئول انتشارات احساس تبریز همچنان به فعالیتهای فرهنگی خود ادامه داده و همچنین مدیریت عامل شرکت خدمات جهانگردی و زیارتی تابیسسیر را نیز بر عهده دارد.
مسعود داماد عالم ربانی آیتالله مرحوممیرزا علیاکبر آقا مرندی که از علما و عرفای معروف و یار نزدیک مرحوم آیتالله علامه طباطبائی بود، میباشد.
ذوق ادبی و احساسات شاعرانه مسعود از دوران کودکی با مطالعه اشعار بزرگان شعر و ادب فارسی به ویژه سعدی و حافظ شکوفا گردید و به زودی در سرودن شعر مهارت لازم را کسب نمود. بنابراین اشعار وی غالباً متأثر از شیوه شعرای پیشین است اما همواره در استفاده از تعبیرات و تشبیهات و اصطلاحات تازه تلاش فراوان به کار برده و سرودههای وی همگی بازتابی از اندیشهها و باورهای او در زمینه مسائل فرهنگی، هنری، اجتماعی، مذهبی و ملی و نیز متأثر از اتفاقات روز میهن اسلامی است.
اولین مجموعه شعر او تحت عنوان (حکایت دل) به سال ۱۳۸۲ منتشر گردیده و دیوان کامل اشعار ایشان به ضمیمه مقدمههایی به قلم برخی از اساتید در حدود ۵۰۰ صفحه در دست انتشار است.
مسعود علاوه بر شعر در طی سالها خدمات فرهنگی در موزه آذربایجان به تحقیق در مورد پیشینه تاریخی و آثار و بناهای باستانی و فرهنگی و جاذبههای گردشگری بویژه موزههای آذربایجان شرقی پرداخت و در ضمن به تألیف و انتشار کتابهای متعددی به شرح زیر همت گماشت:
عناوین تألیـفات منتشر شده مسعود عالم پـور رجبی
۱ ـ تاریخچه فرهنگ و هنر آذربایجان شرقی ( از انتشارات وزارت فرهنگ و هنر سابق ) دیماه سال ۱۳۵۷٫
۲ ـ بروشور مصور فارسی و انگلیسی گنجینه آذربایجان ( از انتشارات مدیریت میراث فرهنگی ) سال ۱۳۷۶٫
۳ ـ سیری در موزهداری و نظری به گنجینهها و موزههای تبریز ( نشر احساس) سال ۱۳۷۷٫
۴ ـ سیمای احساس ( مجموعه مقالات ادبی ) ( نشر احساس ) سال ۱۳۷۷٫
۵ ـ گاهشمار تاریخ تبریز ( نشر احساس ) سال ۱۳۷۷٫
۶ ـ سیری در بازار و سه مسجد تاریخی تبریز ( نشر احساس) سال ۱۳۷۷٫
۷ ـ سیمای میراث فرهنگی آذربایجان شرقی ( از انتشارات سازمان میراث فرهنگی کشور ) سال ۱۳۸۰٫
۸ ـ سیمای تاریخی فرهنگی مرند و جلفا ( نشر احساس ) سال ۱۳۸۱٫
۹ ـ مجموعه شعر ( حکایت دل ) ( نشر احساس ) سال ۱۳۸۲٫
۱۰ـ موزههای استان آذربایجان شرقی ( فارسی و انگلیسی ) ( انتشارات سازمان میراث فرهنگی ) در سال ۱۳۸۲٫
۱۱ ـ میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان شرقی ( نشر احساس ) سال ۱۳۸۳٫
۱۲ ـ سیمای شهرستان مرند ( شهرداری مرند ) ( نشر احساس) سال ۱۳۸۴٫
۱۳ ـ مجموعه شعر ( سیمای ولایت ) (نشر احساس) سال ۱۳۹۴٫
۱۴ـ دیوان اشعارمسعود عالمپور رجبی (نشر احساس) تحت انتشار.
۱۵- تاریخچه و مواریث فرهنگی تبریز (نشراحساس) تحت انتشار.
تبریز پدیا برای این استاد فرهیخته و خادم فرهنگ و هنر تبریز
از درگاه پروردگاه دانا، عمری با عزت سرشار از سلامتی و کامیابی مسئلت می نماید.
ای مرند ای یادگار باستان قصه پرداز هزاران داستان
ای مرند ای مدفن نوح نبی کز حریمت می هراسد اجنبی